KIRIM'DA GERGİNLİK

Ukrayna’daki deprem, bu ülkeye bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni sallıyor.

Ülkenin Ukrayna'dan ayrılmasının gündeme gelmesiyle dün başlayan olaylarda, ülkenin bölünmemesini isteyen Kırım Tatarları ile Rus yanlısı eylemcilerin karşı karşıya gelmişti.

Son gelişme, bu sabah saat 04.00 sıralarında Başbakanlık binası ile birlikte kimliği belirsiz kişiler tarafından ele geçirildiği duyurulan parlamento binasına Rus bayrağı çekilmesi oldu.

Akmescit'teki (Simferopol) parlamento ve başbakanlık binalarının çevresinde güvenlik kordonu oluşturan polisin, giriş çıkışlara izin vermiediği kaydedildi.

Kırım Başbakanı Anatoli Mogilev'in işgalcilerle görüşmek ve taleplerini öğrenmek için başbakanlık binasına gelmesi bekleniyor.

RUSYA HAREKETE Mİ GEÇTİ?

Öte yandan, Rusya’nın, Batı sınırındaki üssünde savaş uçaklarını alarma geçirdiği de gelen bilgiler arasında.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Konstantinov'un, "Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmasının gündeme gelebileceği" yönündeki açıklamalarının ardından, parlamento olağanüstü toplanma kararı almıştı.

Ancak, parlamento binası dışında Kırım Tatarları ile Rus yanlısı eylemcilerin karşı karşıya gelmesiyle gerginlik çıkmış, zaman zaman yumruklaşmaların yaşandığı olaylarda, bir kişi kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.