Mısır'ın Türkiye-İsrail görüşmeleri hakkında Tel Aviv'den bilgi istediği İsrail Dışişleri tarafından da doğrulandı.


Haaretz'in haberine göre, İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren Mısır Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken, Tel Aviv'deki Mısır Büyükelçiliği Maslahatgüzarı da İsrail Dışişleri Bakanlığı'a giderek, son zamanlarda gerek Türk ve gerekse İsrail medyasında çıkan “Türkiye-İsrail görüşmeleri” ve “İsrail'in Gazze ablukasını kaldırma konusunda yeşil ışık yaktığı” yolundaki haberlerin doğru olup olmadığını sordu.


İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahşon de, Mısır'ın Türkiye ile görüşmeler konusunda bilgi istediğini doğruladı. 2013'te Müslüman Kardeşler yönetiminin darbeyle devrilmesinin ardından Türkiye ile diplomatik kriz yaşayan Kahire yönetimi Ankara'nın Hamas'a destek vermesinden rahatsızlık duyuyor.

Mısır yönetimi, Hamas'ı Sina Yarımadası'ndaki radikal İslamcı gruplara destek vermekle suçluyor ve 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Ayrıca İsrail'in Gazze'ye uyguladığı kara ve deniz ablukasını hafifletmesine şiddetle karşı çıkıyor.