Boston polisinden alınan bilgiye göre, kentteki üçüncü bir patlama ise John F Kennedy Kütüphanesinde yaşandı.

Patlamaların nedeni henüz netleştirilebilmiş değil.

Massachusetts General Hospital'dan bir sözcü, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, 19 yaralının hastanenin acil müdahale odalarında tedavi edildiğini bildirdi.

Beyaz Saray'dan bir yetkili Başkan Barack Obama'nın Boston'da yaşananlardan haberdar edildiğini duyurdu.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise, ülkede silahların kontrolü konusundaki bir telekonferansı yarıda bırakarak Boston'daki patlamalarla ilgili, "Dualarımız Boston'da yaralanan insanlarla birlikte" dedi.

Yetkili, Başkan Barack Obama’nın Boston Belediye Başkanı Tom Menino ve Massachusetts Valisi Deval Patrick'i arayarak, kente federal destek vermeyi önerdiğini de bildirdi.

Kentteki ilk patlama, maratonun galiplerinin yarışı bitirmelerinden yaklaşık iki saat sonra yerel saatle 14.50’de (TSI 20.50) meydana geldi.

Associated Press haber ajansı, Boylston Caddesi'nin kuzey tarafında bitiş çizgisini belirleyen köprünün hemen öncesinde gürültülü bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

Helikopterden çekilen televizyon görüntülerinde turist ve alışveriş bölgesi olarak bilinen Back Bay civarındaki kaldırımlarda kan izleri olduğu görülüyor.

Yaralılara ilk müdahale, yorulan koşucular için kurulan sağlık çadırlarında yapıldı.

Acil yardım ekiplerinin süratle olay yerine geldikleri ve olay yerine giriş çıkışların kapatıldığı da gelen haberler arasında.

Yarışı bitiren Kanadalı koşucu Mark Mitchell, dönüp bitiş çizgisine bakmakta olduğu sırada "dev bir patlama" yaşandığını söyledi.

Boston'daki patlamaların ardından, İngiliz polisinin, bir sonraki büyük uluslararası maraton olan, bu Pazar günü düzenlenecek Londra maratonu ile ilgili güvenlik planlarını gözden geçirmeye başladığı bildiriliyor.