Lübnan hükümeti, IŞİD ve El Nusra gruplarının kaçırdıkları Lübnanlı asker ve polislerin serbest bırakılmaları için bu gruplarla doğrudan müzakere yapma kararı aldı. Kararı Lübnan Başbakanı Temmam Selam açıkladı.

Lübnan Başbakanı Selam, müzakereler için Lübnan Emniyet Müdürü General Abbas İbrahim'in görevlendirildiğini ve tek sorumlunun İbrahim olduğunu söyledi. Selam, "Ağustos ayında Arsal kasabasında kaçırılan güvenlik görevlilerinin özgür kalmaları için güçlü çabalar sarf ediyor" dedi. 

Selam, doğrudan müzakere kararının alınmasının ardından dolaylı müzakereler için arabulucu olarak belirlenen Katarlı Ahmed el Hatib'in gelişinin ertelendiğini söyledi. 

IŞİD ve El Nusra gruplarının rehin aldığı askerlerin aileleri gösterilerine devam ediyorlar. Aileler, el Nusra grubunun 24 saat içerisinde bir kadın mahkumun serbest bırakılmaması durumunda bir askeri infaz edecekleri açıklamasının ardından Beyrut'un ana giriş-çıkışlarından olan Saifi yolunu trafiğe kapatmışlardı. Lübnan polisi eyleme tazyikli suyla müdahale etmiş, çıkan arbedede birkaç kişi hafif şekilde yaralanmıştı.

Lübnan medyası, hükümetin El Nusra'nın istediği takası yapmayı kabul ettiğini yazıyor. El Nusra grubu her bir polis veya asker için 10 mahkumun serbest bırakılmasını talep ediyor.