Çarpışmalara Lübnanlı militanların da katıldığı, Hizbullah'ın ordu, Sünni militanların da isyancıların saflarında savaştığı belirtiliyor.

Çatışmalar Lübnan'a sıçradı

Lübnan resmi haber ajansı, Suriye'den kuzeydoğudaki Hermel kentine sekiz adet roket atıldığını duyurdu. Ajans burada ölen ya da yaralanan olmadığını, büyük bir hasar meydana gelmediğini kaydetti.

Lübnan'ın Trablus kentinde de Beşar Esad'ı ve isyancıları destekleyen gruplar arasındaki çatışmada en az beş kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı Sana ordunun Pazar günü başlattığı taaruzla Kuseyr'in büyük bölümünü isyancıların elinden almayı başardığını duyurdu.

Askeri bir kaynağa dayandırılan haberde onlarca isyancının teslim olduğu ve askerlerin 'bazı bölgelerde silahlı terörist grupların peşine düştüğü' belirtildi.

Associated Press ajansına göre, Kuseyr'de bulunan Hadi Abdullah adlı bir muhalif, orduyla isyancılar arasında sokak çarpışmaları yaşandığını söyledi.

Hadi, ordunun kentte ilerlediği iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

Merkezi İngiltere'de bulunan İnsan Hakları Gözlemevi adlı muhalif gruba göre Kuseyr'de 3'ü sivil 52 kişi öldü.

Lübnan sınırına yakın bir noktada bulunan 30 bin nüfuslu Kuseyr, büyük bir stratejik öneme sahip. Ordunun kenti ele geçirmesi halinde başkentten kıyı bölgelerine inme imkanını elde edeceği belirtiliyor.