Kobani Kantonu Sağlık Koordinasyonu üyesi ve Kobani'deki hastanelerden sorumlu Dr. Hikmet Ehmed, IŞİD saldırısından ölü sayısının 172'ye yükseldiğini belirterek, yaralı sayısının ise 206'ya yükseldiğini söyledi.

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri'nin Genel Komutanı Hakkı Kobani, Kobani kent merkezinde IŞİD'in kaldığı yerlerin kuşatma altında olduğunu belirterek, kent denetiminin de tamamıyla ellerinde olduğunu söyledi.

Kobani'de iki noktada IŞİD ile çatışmaların devam ettiğini aktaran komutan, örgüt üyelerinin kaldığı bir yere operasyon düzenlediklerini ve operasyonda 14 IŞİD üyesinin cenazesini ele geçirdiklerini kaydetti.

IŞİD'in elinde rehinelerin olduğunu ve örgütün onları canlı kalkan olarak kullandığına dikkat çeken komutan, örgütün bina içinde dışardaki sivillere ateş ederek öldürdüğünü dile getirdi.

Örgütün elinde sivil rehineler olduğu için operasyon yapmada çok tedbirli davrandıklarını vurgulayan Komutan Kobani, sivil rehinelere bir zarar gelmemesi için ve onların kurtarılması için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. Burkan El Fırat Güçleri daha önce 25 sivil rehineyi kurtardıklarını açıklamıştı. 

Gün içinde BBC Türkçe'ye bilgi veren PYD Kobani Eşbaşkanı Ömer Eluş, kentin farklı yerlerinde çatışmaların sürdüğünü aktarmış, "Çocuk okulundaki IŞİD'cilerden birisi dışarıya çıkarak YPG üyelerine el bombası attı, sonra üzerindeki bombayı patlatarak kendini imha etti. Artık kendilerini patlatarak imha ediyorlar. Doğu tarafında ise IŞİD üyeleri bir evde saklanmışlar. Dün gece evden, mahallede bulunan 2 sivile kanasla ateş açarak onları katlettiler" demişti. BBC.