MİT'in üst düzey yöneticileriyle PKK arasında Oslo'da yapılan görüşmelere de katılan isimlerden KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, Gaziantep'te dün gerçekleşen saldırıyı kınarken gelişmelerden Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini sorumlu tuttu.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin sorularını yanıtlayan Aydar, sivillere yönelik her türlü saldırıları kınadıklarını belirterek, ''Biz hareket olarak kim yaparsa yapsın böyle eylemleri reddediyoruz, kınıyoruz. Burada insanlarımız katledilmiştir. Bu insani olmayan bir yaklaşımdır'' dedi.

Aydar, "Eylem TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) örgütü tarafından yapılmış olsa da kınar mısınız" sorusuna, "Öyle bir şey olsa dahi kınarız. Geçmişte bazen yanlış eylemler olmuştur. HPG (PKK'nın silahlı kolu) bu konuda açıkça özür dilemiştir. Hareket bu konularda açıktır. Yaptığını üstlenir, yapmadığını da hiçbir biçimde üstlenmez" cevabını verdi.

Ortada somut bir bilgi olmadığı için eylemi kimin yapmış olabileceği konusunda kimseyi suçlayamayacağını belirten Aydar, kişisel olarak olaydan sonra Suriye'deki gelişmelerin aklına geldiğini belirtirken, "Benim yapacaklarım yorumdur. Ama bana hükümetin Suriye politikasının yansıması olarak geliyor" görüşünü dile getirdi.

Aydar saldırılardan hükümetin de sorumlu tutarken, "Türkiye'yi iç savaşa sürükleten, Suriye'yle bu tür durumları yaşatan hükümetin politikalarının sonucudur. Tetiği kim çekmişse çeksin sorumlu hükümettir, o buna yol açmıştır" diye konuştu. BBC Türkçe/Sendika.Org