Sağlık Bakanı Hasan Muhammed el Tamimi, yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğunu ve can kaybının artabileceğini ifade etti.

Bağdat'ta son 3 yılın en büyük intihar saldırıları olarak kayda geçen katliamda patlayıcı yelek kullanıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları, bir kişinin pazar yerinin ortasında yere yatarak 'midem ağrıyor' diye bağırdığını, o sırada kalabalığın etrafında toplanmasının ardından üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini aktardı.

Irak İçişleri Bakanlığı, ilk saldırının ardından yaralananların hastaneye nakledilmek üzere araçlara ve ambulanslara bindirildiği sırada ikinci patlamanın yaşandığını, ölü ve yaralı sayısının artabileceği bilgisini paylaştı.

Euronews'in haberine göre Irak Sivil Savunma Birimi Genel Direktörü General Kazım Salman, "Saldırıların arkasında IŞİD terör örgütü olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Ölenlerin neredeyse tamamının siviller olduğu belirtilirken saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bağdat, IŞİD'in 2017'de yenilgiye uğratılmasının ardından uzun süredir intihar saldırılarının hedefi olmamıştı.

SALDIRILARIN ARDINDA IŞİD Mİ, YOKSA BÖLGESEL BİR GÜÇ MÜ VAR?

Yoksa bu kanlı saldırı ile IŞİD terör örgütü ya da bölgesel bir güç veya güçler, Trump sonrası ABD'de dün yemin ile göreve başlayan Joe Biden yönetimine açık bir mesaj mı göndermiş oldu?

ABD Başkanının seçimlerden önce AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamasında, “ Yani şunu göstermemiz lazım. Türkiye, Rusya'ya bağımlı olmayı istemek zorunda değil. Uzun bir zaman önce o elmadan bir ısırık aldılar. Ama şu ana kadar onlara davrandığımız şekilde davranmaya devam etmeyeceğimizi anlamak zorundalar. Yani çok endişeliyim. Hava üslerimiz ve onlara erişimimize dair de çok endişeliyim. Bence bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek, onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece fazla iş olacak. Özellikle Doğu Akdeniz'de petrolle ilgili faaliyetleri ve görüşülmesi uzun sürecek olan çok sayıda başka şey... Ama cevabım 'evet, endişeliyim ” demişti.