Patlamanın gerçekleştiği bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, patlama anının görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde koyun yüklü olduğu belirtilen bomba yüklü TIR ana caddeden geçtikten kısa süre sonra patlama gerçekleşiyor ve patlamanın şiddetiyle çok sayıda ev ve işyeri yıkılıyor.

Nusaybin ilçesinin hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti Xerbi mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında 27 Temmuz'da IŞİD'in koyun yüklü TIR ile gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi. 177 kişinin yaralandığı bombalı saldırıdan sonra bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Nusaybin ilçesini de sarsan ve birçok ev ve işyerinin camlarının kırılmasına neden olan patlama anının görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphe çekmesin diye koyun yüklenen TIR patlamanın gerçekleştiği ve sivillerin yoğun olduğu caddeden geçtikten kısa bir süre sonra patlama meydana geliyor. Patlamanın şiddeti ile bir çok ev ve işyeri yıkılıyor.

Patlamadan sonra ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk sosyal medya hesabı Twitter'dan yaşanan patlama ile ilgili mesaj yayımladı. McGurk mesajında, "Qamişlo'yu hedef alan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Teröre karşı yürütülen savaşta Suriye'deki Kürtlere desteğimizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.