Guterres: Gazze'de 250 insani yardım çalışanı öldürüldü Guterres: Gazze'de 250 insani yardım çalışanı öldürüldü

İsviçre'de polis, dünyaca ünlü kahve firması Nespresso'ya yapılan kahve çekirdeği sevkiyatındaki konteynerlerden birinin içinden çıkan 500 kilogramdan fazla kokaine el koydu. 

Fribourg kantonundaki Romont'ta çalışan Nespresso işçileri, kahve çekirdeği paketlerinin içinde gizemli beyaz bir pudra bulduktan sonra yetkililere haber verdi. 

Polis raporuna göre İsviçre merkezli Nestle'ye ait kahve kapsülü şirketinin çalışanları, maddeyi konteynerleri boşaltırken buldu. 

Polis analizi sonucunda bulunan maddenin kokain olduğu tespit edildi. Aynı gün teslim edilen beş konteynerda perşembe günü yapılan aramalar sonucunda 500 kilogram uyuşturucuya el konuldu. 

Polis, tesisin etrafında geniş bir güvenlik çemberi kurulduğunu belirtirken uyuşturucuların izole edildiğini; fabrikadaki ürünlerin etkilenmediğini belirtti.

Fribourg güvenlik şefi Marc Andrey, "Fribourg için kesinlikle büyük bir nöbet, gerçekten oldukça istisnai bir durum" dedi. "İlk defa böyle bir bulguya ulaştık, 500 kg. Sanırım aynı zamanda İsviçre'deki en büyük ele geçirme vakalarından biri, en büyüğü değil, ama İsviçre'nin en büyüklerinden biri." diye devam etti.

Brezilya'dan geldiği belirtilen uyuşturucuların toplam satış değerinin 50 milyon Euro olduğu açıklandı.