Patlamayı üstlenen olmadı. Malmö polisi patlamanın binanın girişine konulan bir bombanın patlatılması sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberi altına alan polis, patlama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını ancak binanın girişi, camları ve çevredeki araçların zarar gördüğünü bildirdi. Birkaç gün önce de şehrin
 Limhamn bölgesinde bir aracın altına konulan bomba patlamıştı.


GECE 00.20’DE PATLADI

Emniyet Müdürlüğünden Stephan Söderholm, saat 00.20 sıralarında meydana gelen patlamadan sonra bölgede yaşayan çok sayıda İsveçlinin polisi arayarak alarma geçirdiğini söyledi.  Stephan Söderholm: “Binanın girişine bir el bombası atılmış. Patlama sonucu binada ve çevredeki araçlarda hasar var. Saldırıyı üstlenen olmadı ancak çeteler arasında bir süredir devam eden çatışmalarla ilgili olabilir. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattık” dedi. 7 Haziran’da çeteler arasında başlayan çatışmalarda, mahkemede şahitlik yapmak isteyen bir kişi çete üyeleri tarafından öldürülmek istenmişti. Olayla ilgili olarak kimsenin gözaltına alınmadığını bildiren polis, sosyal yardım ofisine kızan bir kişinin de saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.