Amerikan medyasında İsrail'in Suriye'deki hedefleri vurduğu haberleri yer aldıktan sonra İsrail yönetimi de saldırı iddialarını doğruladı.

'Times of Israel' gazetesi, isim vermediği bir hükümet yetkilisinin bombardıman iddialarını doğruladığını duyurdu. İsrailli hükümet yetkilileri, saldırının amacının Hizbullah'a silah sevkiyatının engellenmesi olduğunu belirtiyor.

İsrail böylece bu yıl içinde ikinci kez Suriye'yi bombalamış oldu.

İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmadığını kaydeden CNN televizyonu ise füzelerin Suriye sınırının dışından fırlatıldığını öne sürüyor.

İsrail ve ABD, Suriye'nin kimyasal silah kullanmasından endişe duyduğunu bir süredir sıklıkla dile getiriyordu. İsrail yönetimi, söz konusu kimyasal silahların özellikle de İsrail karşıtı Hizbullah'ın eline geçmesinden korkuyor.


ABD Başkanı Barack Obama



'Somut delil yok'

Ancak Suriye'de kimyasal silah kullanılacağına ilişkin şimdilik somut bir delil bulunmadığına işaret eden ABD yönetimi, bu nedenle Suriye'ye askeri operasyon düzenlenmesine sıcak bakmıyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin olarak "Bunun üzerinde durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Obama, Suriye'deki rejiminin sistematik biçimde kimyasal silah kullandığının doğrulanması durumunda, bu kanıtı uluslararası toplumla paylaşacaklarını, kimyasal silah kullanımının tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti.

Obama ayrıca Amerikan kara kuvvetlerinin bölgeye gönderilmesini içeren bir senaryo öngörmediğini, bölgedeki diğer liderlerin de bu görüşü paylaştığını kaydetti. DW/dpa/AFP/AA, HS