İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında 10'u çocuk 35 kişi hayatını kaybederken, İsrail bölgelerini hedef alan Hamas'ın roket saldırılarında da en az 5 kişi hayatını kaybetti.

 Gazze'den İsrail topraklarına atılan yüzlerce roketin çok büyük kısmı havada imha edildi. Demir kubbe savunma sistemini aşan roketlerin Aşkelon kentinde iki kişinin ölümüne yol açtığı açıklandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu Holon ve Givatayim banliyölerine isabet eden roketler sonucu en az 8 kişinin yaralandığını, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu ifade edildi.

Yaralılardan 4’ünün Holon'da bir otobüsün yanına roket isabet etmesi sonucu yaralandığı bildirilirken, Givatayim’de bulunan 4 yaralının ise hava savunma sistemi tarafından imha edilen roketin parçaları nedeni ile hafif şekilde yaralandığı açıklandı. Tel Aviv'in güneyindeki Rishon Lezion'da ise roket saldırısı nedeni ile 1 kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Zaporijya Nükleer Santrali'ne 'topçu atışları yapıldı' Zaporijya Nükleer Santrali'ne 'topçu atışları yapıldı'

İsrail basınında yer alan haberlerde, roket saldırıları nedeni ile Ben Gurion Uluslararası Havaalanındaki hava trafiğinin geçici olarak durdurulduğu ve uçuşların Kıbrıs'a yönlendirildiği iddia edildi.

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail ve Hamas'ın "topyekün bir savaşa" doğru ilerlediği uyarısını yaptı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleşecek.

TEL AVİV'E 130 ROKET ATILDI  

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Tel Aviv’e 130 roket atıldığı ifade edilmiş, "Şimdi, sözümüzü yerine getirirken, El-Kassam Tugayları düşmanın sivil binaları hedef almasına cevaben 130 füze ile Tel Aviv ve çevresinde en büyük füze saldırısını başlattı" denilmişti.

'10'U ÇOCUK 30 KİŞİ ŞEHİT EDİLDİ' 

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son saldırılarıyla birlikte hayatını kaybeden ve yaralı sayısına ilişkin veriler paylaşıldı. Gazze Şeridi'ne İsrail'in düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 10'u çocuk olmak üzere 30'a çıktığı belirtilen açıklamada, saldırılarda ayrıca, 203 kişinin de farklı şekillerde yaralandığı aktarıldı.

İsrail’de artan roket saldırıları nedeniyle yarın tüm okulların kapatıldığı bildirildi. Öğrencilerin birkaç gün uzaktan eğitime devam edeceği ifade edildi.

İsrail’in Lod şehri Belediye Başkanı Yair Revivo, şehirde artan çatışma ve protestoların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu’dan şehirde OHAL ilan etmesini ve polis yerine ordunun şehirde konuşlandırılmasını istedi.