İsrail Savunma Bakanlığı, Almanya merkezli sanayi şirketi Thyssenkrupp'a üç denizaltı sipariş etti. Thyssenkrupp Marine Systems tarafından geliştirilip imal edilecek "Dakar" sınıfı denizaltılar İsrail donanmasına dokuz yıl sonra teslim edilecek.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Dakar sınıfının yeni modeli olan denizaltıların toplam ederinin 3 milyar euroyu aştığı açıklandı. Ayrıca şirketle 850 milyon euroyu aşan bir de stratejik işbirliği üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, anlaşmaya katkısından dolayı Alman Hükümetine teşekkür ederken,  "Yeni denizaltılar İsrail donanmasının yeteneklerini genişletmeye yardımcı olacak" dedi.

ŞİRKETİN HİSSELERİ ARTTI

Thyssenkrupp'tan ise konu ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Ancak anlaşmanın açıklanmasından sonra Thyssenkrupp'un borsadaki hisselerinin değeri yaklaşık yüzde iki oranında arttı.

İsrail donanmasında şu anda Alman yapımı "Dolphin" sınıfından beş denizaltı bulunuyor. Bu sınıftan altıncı denizaltı da daha önce sipariş edilmişti. Yeni ısmarlanan denizaltıların üçünün, mevcut Dolphin'lerin yerine kullanılması bekleniyor.

Kırım'ı bombalama planını ses kaydı ele verdi Kırım'ı bombalama planını ses kaydı ele verdi