Conflict Armament Research tarafından Temmuz ve Ağustos aylarında Suriye ve Irak'ta IŞİD tarafından kullanılan 1700 mühimmatın incelenmesi sonucu hazırlandığı iddia edilen verilere göre, IŞİD mühimmatının yarısı Çin ve Rusya kaynaklı. Kullanılan her silah ve mühimmatın beşte biri ise ABD kaynaklı.

Conflict Armament Research'ın elde ettiği bulgulara göre, IŞİD'in kullandığı silah ve mermiler 21 farklı ülkenin silah envarterinde bulunuyor. 21 ülke arasında Kuzey Kore, Almanya ve Türkiye'nin de adı geçiyor. CAR'ın bu bulgulara IŞİD mevzilerinin YPG tarafından ele geçirilmesi üzerine yaptığı incelemeler sonucunda ulaştığı belirtiliyor.

IŞİD'in sözkonusu silahları nasıl elde ettiği konusunda kesin veri bulunmamakla birlikte, Alman haber kanalı n-tv, silahların Irak ve Suriye'deki silah depolarının yağmalanması, batının gönderdiği silahların yanlış kişilerin eline geçmesi ve çeşitli ülkelerdeki kaçak silah pazarlarında elde etmiş olabileceğini belirtiyor.

CAR'ın bulgularına göre, IŞİD militanlarında M16 tipi ABD yapımı silahlar, Suudi Arabistan tarafından ÖSO militanlarına gönderildiği belirtilen eski Jugoslavya kaynaklı HEAT tipi tank savarlar mevcut. IŞİD'in kullandığı kimi silahların ise, seri numaralarının özellikle silinmiş olduğu, CAR raporunda yer alan bilgiler arasında.