Kobani'de şiddetli çatışmaların sürdüğü, IŞİD'in Haseke'de de iki mahalleyi kuşattığı bildiriliyor

BBC Türkçe’ye konuşan Kobani Kantonu Sağlık Koordinasyonu üyesi ve Kobani’deki hastanelerden sorumlu Doktor Hikmet Ehmed, "Ölen ve yaralananların hepsi sivil. İçlerinde kadın ve çocuklar da var. Çok ağır yaralıları Türkiye’ye gönderiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı da, Türkiye'ye getirilen yaralıların başta Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa kent merkezindeki hastanelere yönlendirildiğini bildirdi.

Soruları yanıtlayan Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İdris Nehsan, IŞİD'in bu sabah saat 04:00 sularında hem sınırın Türkiye tarafından, hem de Kobani’nin güneybatısından kente sızarak saldırdığını iddia etti.

İdris Nehsan, Kobani'nin güneybatısından kente sızarak saldıran IŞİD militanlarının YPG üniformaları giydiklerini söyledi. Nehsan, "Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan Köyü'ne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var" diye konuştu.

'Türkiye Sınır Kapısı'ndan da girdiler'



YPG’nin de içinde yer aldığı Burkan El Fırat Güçleri’nin Genel Komutanı Hakki Kobani IŞİD’in Türkiye Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye girip saldırı düzenlediğini öne sürdü, militanların sınır kapısı ve bazı yerlerde bombalı araçları patlattığını söyledi.

IŞİD ile çatışmaların sürdüğünü ve kentin denetiminin ellerinde olduğunu aktaran Kobani, örgüt militanlarının sivilleri gördükleri yerde taradığını, halkı zarar görmemesi için dışarıya çıkmamaları konusunda sık sık anonslarla uyardıklarını kaydetti. Burkan El Fırat Güçleri komutanı, Kobani merkezinde yeteri kadar YPG üyesinin de olduğunu ve sınır kapısına takviye birlik gönderdiklerini de sözlerine ekledi.