İran'ın resmi haber ajansı İRNA'da yer alan habere göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir toplantıda konuşan Abdullahiyan, Türkiye'yi Suriye'ye karadan askeri müdahalede bulunmaması konusunda uyardıklarını ifade etti.

Kobani konusunda Türkiye ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Abdullahiyan, Ankara'yla yaptıkları ön görüşmelerde, Türkiye'nin bölgede krizin büyümesini istemediğini gördüklerini ve bu konuda olumlu rol oynayacağını umduklarını ifade etti.

Bakan Yardımcısı, evlerini terk eden Suriyelilerin ülkelerine dönebilmesini sağlamakta Türkiye'nin önemli bir rol oynayacağını söyledi.

"KÜRTLERE YARDIM İÇİN NE GEREKİYORSA YAPARIZ"

'İran'ın Kobani'ye silah yardımı yapıp yapmayacağı' sorusuna karşılık Abdullahiyan, "İran, teröristlerle mücadele için Suriye yönetimine verdiği destek çerçevesinde Kobani'deki Kürtlere yardım konusunda ne gerekiyorsa yapacaktır" yanıtını verdi.

TBMM'den geçen ve TSK'ya sınır ötesi askeri operasyon yapma yetkisi veren tezkerenin kabul edilmesi üzerine İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Türk mevkitaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak, Suriye ve Irak'a yapılacak askeri operasyon kararına tepki göstermişti.