İran’ın resmi Haber ajansı İRNA’nın haberine göre, basın toplantısında konuşan İranlı komutan, Malatya’da kurulan ve Basra Körfezi kıyısında da kurulması planlanan füze kalkanlarının İran’ın yeni geliştirdiği füzeye karşı savunmasız olduğunu söyledi. Tuğgeneral Hacizade, şöyle dedi:

"Bu sistemler, kurulduğu ülkelerin güvenliğine sağlamaktan ziyade, Siyonist İsrail rejimini korumak amacıyla yapılıyor. Biz de bu konuda boş oturmadık. Füze kalkanına karşı yaptığımız çalışmalardan biri radar karşıtı yerli balistik Arm füzelerini geliştirmek oldu. Bu füzeler hava savunma radarlarına karşı yapıldı ve bu tip tüm sistemlerini vurabiliyor."

"TÜRK PİLOTLARIN ÖLÜMÜNDEN MUTLU DEĞİLİM"

İranlı komutan Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi ile ilgili soruya karşılık verdiği yanıtta, şöyle konuştu:

"Türk uçağının Suriye kara sularına girdiği bu nokta, daha önce İsrail’in Suriye’nin kuzeyindeki tesisleri vurduğunda kullandığı noktadır. Bu nedenden dolayı Suriye bu bölgeye karşı çok hassastı. Türk pilotların ölümünden mutlu değilim ancak Türk yetkilileri ilk başta olaya verdikleri doğal tepkiyi Şam’a karşı siyasi bir baskı olması amacıyla siyasileştirdiler."

 

DHA(AÖ/İD)