T24'ün haberine göre; Hacker’ın ele geçirdiği belgelerde Britam’ın müdürü David Golding ile başkanı Philip Doughty arasında şöyle bir yazışma da yer alıyor:

Philip selam. Yeni bir iş teklifi aldık. Yine Suriye ile ilgili. Katar bize büyük paralar ve ABD’nin onayladığı bir iş teklif ediyor. Bizim yapmamız gereken Libya’da bulunan Rus yapımı birkaç zehirli gaz bombasını Suriye’nin Humus şehrine nakletmemiz gerek. Bu bombalar Esad’ın depolarında bulunanlardan aynısı olacak. Kimyasal silah yüklü bombalar Humus’a nakledildiğinde bizim Ukraynalı personel kullanılarak patlatılması isteniyor. Bombayı patlatma işlemi kayda alınacak ve personelin Rusça konuştuğu net biçimde anlaşılması isteniyor. Pek temiz bir iş değil, ama vadettikleri paralar astronomik. Teklif hakkında ne düşünüyorsun?”

Aynı hacker, Britam’ın bilgisayarında Suriye’nin Humus şehrinde kimyasal bombanın Ukrayna vatandaşı Artaşes Manasyan tarafından infilak ettirileceğinin planlandığına dair bilgiler olduğunu da iddia etti.

İNGİLTERE: SURİYE'DE KİMYASAL SİLAH VAR

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Aralık ayı başında düzenlediği basın toplantısında Suriye'nin kimyasal ve biyolojik silahlar bulundurduğuna ve bunları kullanacağına dair ellerinde kanıt olduğunu öne sürmüştü.

"Bu konuda derin endişelerimiz bulunuyor, kanıtlar kaygı verici"
diye konuşan Hague, bu kanıtları şimdilik gizlik tuttuklarını belirtti. Ancak kanıtların gizli tutulmasını gerektiren sebebi açıklamadı.