Port Sait kentinde geçen sene 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan futbol karşılaşmasına ilişkin davada 21 sanık hakkında verilen idam kararına gösterilen tepkiler üzerine çıkan olaylarda 27 kişinin öldüğü, 200 kadar kişinin de yaralandığı bildirildi.

Davada yargılanan sanıkların tutulduğu Port Said kentindeki hapishane önünde başlayan gösterilerde, güvenlik güçleri ve mahkeme kararını kınayan kalabalık arasında çatışma yaşandığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, ölenler arasında 2 polis memuru da bulunuyor.


Kararın açıklanmasının ardından protesto gösterileri düzenlendi

Mahkemenin kararı

Mısır'ın Port Said kentindeki stadyumda geçen yıl oynanan bir futbol karşılaşması sırasında olay çıkardıkları ve 74 kişinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle yargılanan 73 sanıktan 21'i hakkında idam kararı verildi.

Yasadışı gaz ve silah kullanarak ölüme sebebiyet vermek suçundan yargılanan diğer 52 sanık hakkında ise mahkemenin 9 Mart'ta kararını açıklayacağı bildirildi.

El Ehli ve El Masri takımları arasında 1 Şubat 2012 tarihinde oynanan maç sırasında taraftarlar arasında kavga çıkmıştı.


Karar açıklanırken taraftarlar da mahkeme binasının önünde toplandı

Ölen 74 kişinin yanı sıra 250 kişinin de yaralandığı olayların ardından Mısır'da tüm lig maçları iptal edilmişti.

Mısır'da tüm liglerde futbol karşılaşmalarının 1 Şubat'ta yeniden başlaması bekleniyor.

Verilen karardan memnuniyetle karşılayan El Ehli takımının taraftarları ve kurban yakınları, karar açıklandığı sırada tekbir getirdi.© DW