İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava operasyonunda, İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmet El Caberi kendi kullandığı araçta öldürüldü.

Hamas'ın silahlı kanadına komuta eden en üst düzey isim olan El Cabiri'nin öldürülmesi Gazze'de büyük öfkeye neden olurken, İzzeddin Kassam Tugayları saldırının intikamını alacakları tehdidinde bulundu.

İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmet El Caberi

İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmet El Caberi

İsrail ise operasyonun “daha geniş çaplı bir operasyonun başlangıcı” olduğunu bildirdi. İsrail ordusunun "Twitter" hesabından yapılan açıklamada, “Tüm seçenekler masada. Gerekirse İsrail ordusu Gazze'ye bir kara harekatı başlatmaya hazırdır” denildi.

Gelişmeler, İsrail'de ocak ayında yapılacak genel seçimler öncesinde bölgede gerilimi son üç yılın en yüksek seviyesine tırmandırdı.

İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail'in son saldırıyla “cehennemin kapılarını açtığını” belirtirken, İslami Cihad ise “İsrail, Gazze'ye savaş ilan etmiştir ve bunun sonuçlarına katlanacaktır” açıklamasını yaptı.

Gazze Şeridi'nde dört gün önce başlayan çatışmalar endişelere yol açmıştı. Gazze'den İsrail'e atılan yaklaşık 120 rokete sert karşılık veren İsrail, en az 20 hedefi havadan bombaladığını duyurdu. Operasyonlarda El Caberi'nin yanı sıra en az beş Filistinlinin öldüğü bildirildi.