Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba’nın Gürcistan’la sınırdaki kapıların kapatılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamayı değerlendiren Garibaşvili, “Dün Abhazya’nın fiili yönetimi tarafından yeni bir inisiyatif seslendirildi. Bu bağlamda, iktidara geldiğimiz günden itibaren Abhaz ve Oset kardeşlerimizle gerçek bir uzlaşı sürecini başlatmaya hazır olduğumuzu ve bunu istediğimizi dile getirdiğimiz kaydetmek isterim” dedi.

Abhazya yönetiminin yeni inisiyatifinin makul olmadığını ifade eden Gürcistan Başbakanı, “Bu karar, bölgedeki vatandaşlarımızın durumunu kötüleştirecek” yorumunda bulundu.

Garibaşvili, “Kardeşlerimize her türlü insani yardımı sağlamaya hazırız. Sınır hatta çok amaçlı hastane inşa etmemiz bir rastlantı değil. İnşaatı iki yılda tamamlanacak. Abhaz ve Oset kardeşlerimiz burada tedavi olabilecek” şeklinde konuştu.

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba dün yaptığı açıklamada, Gürcistan’la İngur nehri üzerinden geçen devlet sınırının güçlendirilmesi, sınırda sadece tek bir sınır kapısının çalışması, diğerlerinin kapatılması gerektiğini ifade etmişti.
Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_10_05/GrcistanAbha/