86 yaşındaki Castro, sağlığıyla ilgili haberleri uluslararası medyanın kasıtlı olarak yaydığı yalanlar diye niteledi.

Küba devriminin lideri sağlığının gayet iyi olduğunu, öyle ki, uzun zamandır çekmediğinden, baş ağrısının nasıl bir şey olduğunu bile unuttuğunu söyledi.

Venezuelalı politikacı Elias Jaua Pazar günü, Castro ile bir gün önce beş saat süren bir görüşme yaptığını söylemişti.

Görüşmede çekilen fotoğrafı da basına sunan Jaua, Castro'nun "çok iyi, pırıl pırıl" göründüğünü kaydetti.

'Çok meşgulüm'

Castro en son Mart ayında Papa 16. Benediktus ile adayı ziyareti sırasında yaptığı kısa görüşme esnasında fotoğraflanmıştı.

Eski liderin uzun süre görünmemesi sosyal medya sitelerinde sağlığının bozuk olduğu hatta ölmüş bile olabileceği yolunda söylentilerin yayılmasına yol açmıştı.

Castro iktidardaki komünist partinin günlük yayın organı Granma gazetesinde yayınlanan mektubunda sürekli okuyup yazarak çalışmalarını sürdürdüğünü, ama kamu yaşamından çekildiğini kaydederek, "Çünkü işim gazetelerin sayfalarını işgal etmek değil kesinlikle" dedi.

Mektubunun yanısıra sağlığının kanıtı olarak sunduğu, oğlu Alex tarafından çekilen fotoğraflarında Castro, açık havada kovboy şapkası ve ekoseli gömleğiyle, Granma gazetesinin geçen Cuma günkü sayısını okurken görülüyor.

Fidel Catro, 1959 yılında zamanın ABD destekli Fulgencio Batista diktatörlüğüne son veren devrim ardından devlet başkanı olmuş, liderlik koltuğunu sağlık sorunları nedeniyle 2006’da kardeşi Raul Castro’ya devretmişti.