IŞİD'in ele geçirdiği Musul'un Şengal (Sincar) İlçesi'nden gelerek Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi denetimindeki Dohuk kentinde kampa yerleştirilen Ezidilerin çocuklarına, Kuzey Irak'ta özel bir televizyon kanalında program yapan çocuk şarkıcılar Rinde, Seda ve Sipan bir konser verdi. Kamptaki alanda verilen konserde, Ezidi çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Şarkıcı çocuklar, Ezidi çocukların her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, söyledikleri şarkılarla kamp çocuklarına unutamayacakları bir gün yaşattı.

Kürt asıllı İsveç vatandaşı aktivist, Sinema eleştirmeni ve yönetmeni Viyan Mayi'nin koordinasyonunda gerçekleşen mini konseri çocuklarla birlikte çadır kentte bulunan diğer aile fertleri de ilgi ile izledi. Viyan Mayi, "Amacımız, kısa bir süreliğine dahi olsa bu çocukların stresten ve nahoş şeylerden uzaklaşmasıdır. Çünkü yaşadıklarından dolayı anne ve babalarının durumları iyi değil o yüzden hep kötü konuşmalar duyuyorlar. Bir çocuğu dahi bu kötü ve nahoş düşüncelerden uzaklaştırıp güldürebilirsek bize yeter" dedi.

Dohuklu işadamı Farhad Sinjari, kendi imkanlarıyla kurduğu kampta yaklaşık bin Ezidi'yi barındırdığını belirterek, konserle birlikte çocukların biraz olsun eğlenmelerini sağladıklarını söyledi. Konserin ardından çocuklara meyve suyu ve çikolatalar dağıtıldı.