Putin ayrıca çatışmalarda ölen askerlerin naaşlarının teslim edilmeleri ve esir takası yapılması çağrısında bulunmuştu.

Rusya'nın yanı sıra ABD ve Fransa da Güney Kafkasya'da daha büyük bir savaşın engellenmesi için çabalarını artırdı ve ateşkes çağrısı yaptı.

Dağlık Karabağ yönetimi çatışmalarda 370'den fazla askerinin öldüğünü açıkladı.

Azerbaycan ordusu ise şu ana kadar kayıplarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Cenevre görüşmeleri

Putin'in Moskova'da yapılacak görüşmeleri açıklaması, çatışmalara çözüm bulmak için ABD, Fransa ve Rusya'nın Cenevre'de başlattığı girişimlerin ardından geldi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) bağlı Minsk Grubu başkanlığını yürüten üç ülke, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara son vermek amacıyla Cenevre'de görüşmeler düzenliyor.

BBC'nin haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AFP ajansına yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki uzun süreli anlaşmazlık konusunda ilerleme kaydetme şansı olduğunu belirterek "bugün yarın ateşkese doğru ilerliyoruz, ama durum hala çok kırılgan" ifadesini kullandı.

Başkent Erivan'daki Avrasya Ekonomik Birliği toplantısında konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda barış müzakerelerine başlamaya hazır olduklarını söyledi. Ermenistan daha önce, çatışmaların sürmesi halinde görüşmelere katılmayacağını açıklamıştı.

Paşinyan, "Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollardan çözülmesi ilkesine sadığız ve AGİT Minsk Grubu başkanlığını yürüten ülkelerin son günlerdeki açıklamaları doğrultusunda barış sürecini başlatmaya hazırız" dedi.

Ermenistan ve Azerbaycan savunma bakanlıkları şiddetli çatışmaların gece devam ettiğini, yeni sivil ölümlerin olduğunu duyurdu.

Dağık Karabağ haritası

Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınıyor. Ancak Azerbaycan'ın topraklarının yaklaşık yüzde 20'sine denk gelen Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler, 1990'ların başından bu yana Ermenistan işgali altında bulunuyor.

Bölgede 1991 yılında "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti" ilan edildi. Ancak bu ülkeyi Ermenistan dahil hiçbir ülke tanımadı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Dağlık Karabağ'a çözüm bulunması için arabuluculuk faaliyetleri yürütmek üzere 1992'de kurduğu Minsk Grubu'nun eş başkanlığını ABD, Rusya ve Fransa yürütüyor.