Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminde saldırıya uğrayan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaretinde 'Bir tanesi ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor 'irtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır" dedi.

"Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin. Kendini bileceksin" ifadelerini kullanan Erdoğan, ''Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik, kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun" diye konuştu.

Fethullah Gülen'i kast ederek "Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi zaten ülkende besliyorsunuz. Bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız. " dedi.

'Kendinizi açığa çıkartıyorsunuz'

Erdoğan ayrıca "milletin şu anda bu tezgahın içinde olanları, üst aklın kimler olduğunu gayet iyi bildiğini" söyledi ve "Bu tür açıklamalarla işin kendinizi açığa çıkartıyorsunuz" diye konuştu.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı General John Votel, ABD'nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda "Türkiye'deki pek çok liderle, özellikle de askeri liderlerle ilişki içinde olduğumuz muhakkak. Bu ilişkilerin ilerleyen dönemlerde nasıl etkileneceği konusunda endişelerim var" demişti.

Votel ayrıca 'Türkiye'deki gelişmelerin Pentagon'un bölgedeki operasyonlarına zarar vermesinden kaygı duyduklarını' söyledi.

Aynı toplantıda konuşan, Amerikan istihbarat servislerinin çatı kurumu Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da "Darbe girişimi Türkiye'deki güvenlik aygıtının bütün parçalarını etkiledi. Birçok muhatabımız ya tasfiye edildi ya da tutuklandı. Bunun işleri daha da zorlaştıracağına şüphe yok" diye konuşmuştu. (BBC)