Türk Silahlı Kuvvetleri'nin devam eden çatışmalarla ilgili son bilgilendirme notunda, yaralı sayısının ise 15'e yükseldiği, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu açıklandı.

"Bölgede çatışmalar yoğun olarak devam etmektedir" ifadesinin bulunduğu TSK bilgilendirme mesajında 40'ın üzerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanının da öldürüldüğü açıklandı.

TSK'nın devam eden çatışmalarla ilgili son bilgilendirme notu şöyle:

"Bugün sabah 10:00- 11:30 saatleri arasında Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait savunma mevzileri ve barınma yerleri ağırlıklı olmak üzere toplam 24 hedef vurularak imha edilmiştir. Harekât neticesinde yapılan ilk tespitlere göre 40'ın üzerinde DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristinin de yaralı olduğu ve diğer teröristlerce tahliye edilmeye çalışıldığı gözlenmektedir."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan ilk açıklamada, çatışmaların El Bab'a hakim bir tepenin yamacında sürdüğü ifade edilerek şu bilgiler verilmişti:

"Çatışmalar, El Bab'ta merkezde bulunan ve uzun süredir hastane özelliğini yitirerek teröristlerin barınma ve silah/cephane deposu haline getirilen büyük şehir hastanesi civarında sürmektedir. Bu hastanenin bulunduğu bölge DEAŞ'ın en yoğun koruduğu ve tahkim ettiği bir alandır"

Öte yandan Doğan Haber Ajansı, çatışmaların sürdüğü hastane bölgesinde kontrolün "önemli ölçüde" TSK desteğindeki Özgür Suriye Ordusu mensuplarına geçtiğini bildirdi.

Ajans, bölgede IŞİD'e ait 4 bomba yüklü aracın da imha edildiğini duyurdu.

24 Ağustos tarihinde başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda şu ana kadar 25 asker hayatını kaybetti. (BBC)