Facebook’taki hesabından açıklama yapan Pogosyan, Karabağ ordusunun cephenin bazı bölgelerinde bulunan birliklerini taktik amaçlara dayalı olarak geri çektiğini belirtti.

Pogosyan, “Savunma Ordusu cephenin bazı bölgelerinde gereksiz kayıpları önlemek için birlikleri geri çekti” ifadelerini kullandı.

Pogosyan ayrıca ordunun komuta merkezinin ‘profesyonelce savaşmaya’ devam ettiğini sözlerine ekledi.

Daha önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ’daki cephenin bazı bölgelerinde durumun ağırlaştığını bildirmişti.

Sputnik'in haberine göre Paşinyan, Facebook hesabından paylaştığı videoda, “Karabağ Savunma Ordusu bazı bölgelerde durumu emniyetli bir şekilde kontrol ediyor, bazı bölgelerde ise durum çok ağır. Bunu saklayamam” ifadelerini paylaşmıştı.

Bir yıl öncesine kadar askerlik görevlerini tamamlayan kişileri yeniden orduya katılmaya çağıran Paşinyan, “Mevzuatımız bu gruptaki kişilerin savaş zamanında bile seferber edilmelerine izin vermiyor, ama buna rağmen sizi orduya katılmaya çağırıyorum” demişti.

Bu arada resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’ın savunma makamı kayıp asker sayısını güncelleyerek, çatışmaların başladığı 27 Eylül’den bu yana 219 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.