Sözcü Zhao Lijian Kuzey Atlantik'teki askeri bir örgüt olan NATO, son yıllarda kaslarını esnetmek ve gerilimi kışkırtmak için Asya-Pasifik'e geldi dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde NATO Dışişleri Bakanları toplantıları öncesinde basına açıklama yaparak Çin’in Rusya’nın saldırganlığını kınamaya gönülsüz olduğunu ve Moskova’ya katılarak ulusların kendi yolunu seçme hakkını sorguladığını görüyoruz ifadelerini kullanmış ve toplantıya Asya Pasifik bölgesinden Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda ve Kore Cumhuriyeti’nin de katılacağını belirtmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian basın açıklamasında NATO Genel Sekreteri Stoltenbergi eleştirerek Uzun bir süredir, NATO lideri, Çin’e karşı asılsız suçlamalar, karalamalar ve saldırılar yaparken gerçekleri göz ardı etti ve siyah ile beyazı karıştırdı ifadelerini kullandı. Lijian Kuzey Atlantik’teki askeri bir örgüt olan NATO, son yıllarda kaslarını esnetmek ve gerilimi kışkırtmak için Asya-Pasifik’e geldi dedi.

Ukrayna’nın Kramatorsk kentindeki bir tren istasyonuna düzenlenen füze saldırısıyla ilgili açıklama yapan Sözcü Lijian, Herhangi bir suçlama gerçeklere dayanmalıdır. Resmin tamamı netleşmeden önce, tüm taraflar itidalli olmalı ve asılsız suçlamalardan kaçınmalıdır ifadelerini kullandı.

“ABD, DÜNYADAKİ TEK YAPTIRIM SÜPER GÜCÜDÜR”

WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian Rusya’ya uygulanan yaptırımlarla ilgili “ABD’nin Küba, İran, Venezuela, Afganistan ve diğer ülkelere uyguladığı yaptırımlar, insanların geçimini, ekonomik ve sosyal kalkınmasını ciddi şekilde baltaladı ve insani felaketler yarattı. Bazı medya organları tarafından belirtildiği gibi, ABD dünyadaki tek yaptırım süper gücüdür” dedi.

Sözcü Zhao Lijian, bazı Avrupalı stratejistlerin ABD’yi mevcut çatışmadaki en başta gelen kundakçıyla karıştırabileceklerini belirterek ABD savaşın alevlerini tutuşturdu ve belayı Avrupa’da bıraktı dedi.