Polis, 76 yaşındaki Malhães’in, Rio de Janeiro’nun kuzeyinde Nova Iguaçu’daki apartman dairesinde ölü bulunduğunu, cinayet bürosunun, eski albayın boğularak öldüğünü tespit ettiğini açıkladı.


3 KİŞİ EVE GİRDİ

Brezilya polisine, Malhaes perşembe günü evine giren 3 adam tarafından öldürüldü. Polise göre saldırganlar, Malhaes’in eşi dahil evde yaşayan 3 kişiyi ayrı odalara kapattıktan sonra eski albayı öldürdü. Malhäes'i cezalandıranların evdeki silahlarını da alıp kaçtığı belirtildi.


Eski albay Paulo Malhães, Brezilya’da 1964-1985 yıllarında askeri diktatörlük dönemi sırasında işlenen suçları araştırmak için kurulan Ulusal Hakikat Komisyonu’na bir ay önce verdiği ifadede, siyasi mahkumların öldürülmesinde ve işkenceye uğramasında rolü bulunduğunu söylemişti. 

‘CESETLERİ PARÇALARA AYIRDIM’ 
Malhães, ifadesinde kurbanların cesetlerini parçalara ayırdığını ve sakladığını açıklamıştı. Eski albayın kurbanları arasında 1971 yılında öldürülen eski milletvekili Rubens Paiva da bulunuyordu.

‘KAÇ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM BİLMİYORUM AMA PİŞMAN DEĞİLİM’

 
Malhães, yaptıklarından pişman olmadığını ifade ederken, askeri diktatörlük sırasında kaç kişiyi öldürdüğünü bilmediğini söylemişti. 

Komisyonun soruşturmasına rağmen, Brezilya’da 1979 yılında geçen ve hala yürürlükte olan, diktatörlük sırasında işlenen suçları kapsayan af nedeniyle bu suçlamalardan henüz yargılanan kimse olmadı.