Cezayir'in İnEmanas bölgesindeki BP doğalgaz tesisine bir saldırı düzenledi. Saldırıda iki güvenlik görevlisi öldürülürken, çok sayıda yabancı uyruklu çalışan rehin alındı. Rehin alınan kişilerin sayısı bazı kaynaklarca 41 olarak verildi. Saldırıyı Mali'deki isyancılara bağlı El Kaide'nin yaptığı ileri sürüldü.

Beş kişiden oluşan bir grubun, iki güvenlik görevlisini öldürdükten sonra çok sayıda yabancı uyruklu çalışanı rehin aldığı belirtiliyor.

Rehin alınan yabancı uyruklu çalışanlardan 7'sinin ABD'li, 5'nin Japon, bir İngiliz, bir Norveçli, bir İrlandalı ve çok sayıda Fransız'ın olduğu belirtiliyor.

BP'den yapılan açıklamada, İn Emanas tesisinde bir "güvenlik sorunu" meydana geldiği doğrulandı ancak ayrıntı verilmedi. Cezayir ordusunun ise rehineleri kurtarmak amacıyla bir operasyon başlattığı bildirildi.

Cezayir ve Libya sınırından yaklaşık 100 km içerde bulunan güneydoğu Cezayir'deki İn Emanas gaz alanı, BP Norveç petrol şirketi Statoil ve Cezayir devlet şirketi Sonatrach’un dahil olduğu bir konsorsiyum tarafından çalıştırılıyor.

Cezayir içişleri bakanlığı, "Bir terörist grubun, ağır silahlı ve üç araçla saldırı başlattığını ve çok sayıda rehine olduğunu doğruladı. Cezayir resmi haber ajansı APS ise ilk saldırı sırasında, bir İngiliz ve bir Cezayirli güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü, yedi kişinin yaralandığı söyledi.

CEZAYİR ASKERİ BÖLGEYİ KUŞATTI

Bölgeden gelen son haberler, gaz sahasını basan isyancıların, Cezayir Ordusu tarafından tamamen kuşatıldığı yönünde. İsyancılar ise orduya geri çekilin' çağrısında bulunurken, bölgeye mayın döşediklerini duyurdu. İsyancılar, eğer kendilerine rehinelerle birlikte Mali'ye geçmelerine izin veilmezse, tesisleri havaya uçuracaklarını da söylüyorlar.