Rapora göre IŞİD en az 9 bin sivil öldürdü, 17 bin sivil de yaraladı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve BM Irak Yardım Misyonu'nun (UNAMI) ortak raporunda, Irak'taki sistematik insan hakları ihlalleri ele alındı. 
BM, Irak'ta IŞİD'e karşı verilen savaşla ilgili bir rapor hazırladı. Bölgedeki 500 kişiyle karşılıklı konuşularak hazırlanan raporda çarpıcı iddialar yer alıyor. 

BM'nin raporunda, IŞİD'in Irak'ta sivilleri öldürdüğü, kaçırdığı kadın ve kızları seks kölesi olarak sattığı, ayrıca çocukları militan olarak cepheye sürdüğünü vurgulandı.
Rapor, Irak'ta 6 Temmuz -10 Eylül tarihlerinde yaşananları aktardı. Silahlı grupların mezhep ayrımına dayanan şiddet eylemleri ve insan hakları ihlallerinin ülkedeki sivilleri ciddi biçimde etkilediği vurgulandı. Raporda, bu yaşananların sistematik insan hakları ihlalleri olduğu ve savaş suçu oluşturabileceği kaydedildi.
2014 yılı başından bugüne kadar en az 9 bin 347 sivilin hayatını kaybettiği ve 17 bin 386 sivilin yaralandığı söylenen raporda, olayların yarıdan fazlasının, çatışmaların Anbar eyaletinden başka bölgelere taşmaya başladığı 1 Haziran'dan sonra gerçekleştiği ifade edildi.
Çatışmalar nedeniyle evlerini terk ettikten sonra yiyecek, su ve ilaç eksikliği nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı ise bilinmiyor.
1,8 milyon insan yerinden oldu
Ağustos 2014 itibarıyla 1,8 milyon Iraklının yerinden olduğunu söyleyen BM raporu, bu kişilerin bir milyonunun halen IŞİD kontrolündeki bölgelerde yaşadığını, 800 bininin ise Kürt bölgesine kaçtığını aktardı.
IŞİD'in bilinçli ve sistematik biçimde azınlık grupları hedef aldığına işaret eden raporda, “IŞİD ve ona bağlı grupların insan hakları ihlalleri ve istismarları, savaş suçu veya insanlığa karşı suç oluşturabilir" ifadelerine yer verildi.