Caferi mektubunda; "Suriye Arap Cumhuriyetinde Kaide Örgütüne bağlı terör gruplarının bulundukları terör faaliyetleri ve Türkiye hükümetinin bu terör grupları ve terörlerini desteklemede doğrudan bağlantısı ile ilgili daha önce gönderdiğimiz mektuplara ek olarak Suriye hükümetinin talimatları gereğince sizlere şunları belirtmek istiyorum..." dedi.


TÜRKİYE LOJİSTİK DESTEK VERİYOR

SANA'nın aktardığı habere göre Caferi; bölgede kimi ülke rejimlerinin bölge ve haricinde Suriye'deki krize siyasi çözümü baltalamak için harcadığı süre gelen çabaları, şiddet ve terör seçeneğini üstlenmede ısrarcı davranmaları çerçevesinde çoğu üyeleri “Nusra Cephesi ve İslami Ordu” olarak bilinen muhalif silahlı grupların Türkiye'nin lojistik ve askeri destek sunduğunu belirtti.

Türkiye hükümetinin bu tutumunun bölgede terörü destekleyici tutumunun bir devamı olup El Kaide ve ona bağlı örgütlere askeri destek sunmasındaki rolünün kanıtı olduğuna vurgu öne süren Caferi; Türkiye hükümetinin bu tutumunun uluslar arası kanunlar BM misakı ile ülkeler arası anlaşmaları ihlal ettiğini savundu.

Caferi, Türkiye'nin binlerce muhalif grupları Suriye’ye geçişini kolaylaştırması para, silah ve diğer destek şekillerini sunmasının terörle mücadeleyle ilgili uluslararası anlaşmalar açık bir ihlal sayıldığını söyledi.

Caferi, Suriye Arap Cumhuriyetinin güvenlik konseyinden bu terörist saldırıyı ve Türkiye’nin buna karışmasını kınamasını talep ettiğinin altını çizdi.