Plaza de Mayo Anneleri Kurucu Çizgi Başkanı Nora Cortinas , Gezi Parkı eylemcilerinin yanında olduğunu söyledi.

Birkaç ay önce, Cumartesi Anneleri'ni desteklemek için Türkiye'ye geldiğini anlatan Cortinas, annelere ve eylemcilere selam gönderdi.

 

36'lık yıldır her perşembe toplandıkları Plaza de Mayo meydanındaki eylemde DHA'ya açıklamalarda bulunan Cortinas, şöyle konuştu:

“Ben, Plaza de Mayo Anneleri Kurucu Çizgi'den Nora Cortinas. İhtiyaç duydukları sağlıklı ve temiz  bir çevrede  yaşamak  için mücadele veren Türk halkının  yanında olduğunu söylemek istiyorum. Birkaç ay önce İstanbul'da, bizim gibi çocukları kaybedilmiş ve öldürülmüş Cumartesi Anneleriyle birlikteydim. Onlar da  bizim gibi, hakikat ve adalet arayışı içindeler. Ama şu anda, ülkede yaşanan sosyal problemlerin çözümü ve temiz bir çevrede, sağlıklı yaşamak için yaşanan verilen mücadelenin de içinde yer alıyorlar. Buradan Plaza de Mayo  Annelerinin selamını gönderiyorum. Onları tanımış olmaktan çok derin mutluluk duyuyorum. Hatıraları benim için. Dayanışmacı selamlarımı gönderiyorum”

 

Plaza de Mayo Annelerinin eylemini desteklemeye gelen bir grup Türk, “I'm Chapulling to Buenos Aires”  yazılı afiş açtılar.