Al Arabiya haber sitesi ilişkilerin normalleşmesi için Mısır'ın öncelikle Türkiye'nin Libya'dan çekilmesini istediğini belirtti.

İsmini açıklamayan kaynaklara dayanan haberde, Türkiye ile Mısır arasında güvenlik ve diplomatik yetkililerin olduğu ilk görüşme için Kaire'de hazırlıkların sürdüğü doğrulandı.

Putin sert konuştu: 'Vampirler balosu sona erdi' Putin sert konuştu: 'Vampirler balosu sona erdi'

Türkiye'nin çözüm bekleyen konuların görüşülmesi için istihbarat şeflerinin bir araya gelmesi teklifinin ardından Mısır'ın, Ankara'nın Akdeniz'deki gerilimi tırmanmayı durdurması gerektiğini söylediği de belirtildi.

Cuma günü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır'la diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan "Mısırla istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak işbirliği sürecimiz devam ediyor. Sıkıntı söz konusu değil" ifadesini kullanmıştı.

Al Arabiya, Mısır'ın müzakerelerin yeniden başlaması için Ankara'nın Akdeniz'deki tırmanışını durdurması gerektiğini söylediğini doğruladı. Bu talep, Türkiye'nin sorunların tartışılması için istihbarat şeflerinden bir toplantı talep etmesinden sonra geldi.