Uluslararası Af Örgütü, yetkililerin aktivistlerle anlamlı bir diyalog kurmadığı sürece protestoların artmaya devam edeceğini dile getirdi.

Gardner, "Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndaki protestolar tamamen barışçıl ve devam etme hakkı var. Yetkililer tarafından yapılan müdahaleler sadece meşru sebeplerle gerçekleştirilmelidir. Birkaç bayrağı indirmeyi istemek tek başına yeterli bir haklı sebep değil. Bu öğleden sonra Vali ile görüştüğümüzde kendisi polisin meşru amaçlar doğrultusunda yerinde güç kullandığı konusunda ısrarcı olmaya devam etti. Bu iddiaların hiçbiri gerçekte yaşananlarla tutarlı değil" diye konuştu.

 

"Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada yaklaşık iki haftadır ülkeyi sarsan protestolar için daha fazla tolerans göstermeyeceklerini söyledi" denilen açıklamada Gardner’in sözleri yer aldı:

"Başbakan, kişisel bir emir vererek protestoların sonlanmasını sağlamaya çalıştı. Başbakan Erdoğan, şu anda sözlerinin ardından gerçekleşen şiddet olaylarından sorumlu. Barışçıl protestolara saygı duyulmalı ve uluslararası toplum daha fazla gereksiz kan dökülmesini engellemek için Başbakan’dan farklı bir yöntem uygulamasını talep etmeli. Türkiye yetkilileri şu ana kadar hak ihlallerini soruşturma konusunda başarısız oldu ve kimse adalet önüne çıkarılmadı"