Rusya’da birçok televizyon dizisi ve programına da sponsor olarak tanınırlığını artıran Adil Işık bundan sonra Rusya’da "adL" adını kullanacağını defile ile duyurmuş oldu. 2002 yılından bu yana Rusya’da faaliyet gösteren Adil Işık markasının Rusya distribütörü Yakup Ali Şentürk mağaza sayısını 2 yıl içerisinde 100’e çıkaracaklarını söylerken, Adil Işık ise Rusya’da hem ticari anlamda hem de kabul görülmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Adil Işık, "Ticari baktığımızda çok mutluyuz. Başka bir şey Ruslar bize kucak açtılar. Belki ülkemizde görmediğimiz itibarı görüyoruz burada. Misafir perverler. Misafirperverliği bize olan talepleri, ürünlerimize olan talepleri. Biliyorsunuz bir sürü Avrupa markası var burada ama onların yanında belki fazlaca tercih ediliyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Ticari olarak da çok mutlu ediyor. Burada kabul görmemizde çok mutlu ediyor. Onun için biz Rusya’dan çok mutluyuz memnunuz" dedi.

Işık, Rus bayanlarımı yoksa Türk bayanları mı giydirmek daha zevkli sorusuna ise, böyle bir ayırım yapmadıklarını söyledi. Türk bayanların daha çok yerli markalara yönelmesi gerektiğinin de altını çizen Işık şunları söyledi:

"Tabi ki ben kendi insanım tarafından daha çok kabul görmek isterim. Görüyor musun derseniz, evet görüyoruz. Ama daha çok görmemiz lazım. Ben şahsım için söylemiyorum. Türk markalarının daha çok kabul görmesi lazım. 'Avrupalılar yapıyor' diyorlar. Neyi yapıyorlar Allah aşkına? Bir İspanyol markası neyi yapıyor ki? İspanya neyi yapmış ki? Türkler 60’lı yıllardan beri, yani benim bildiğim kadarıyla 60’lı yıllardan beri onlardan daha çok giysi tasarlıyorlar. Dünyaya satıyorlar. Onun için Türk insanı hem zevkli hem de emektardır. Bunun için bence Türk kadını daha çok kabul görmesi lazım yerli malını."

2002'de ilk mağazalarını Moskova’nın en gözde caddesi olan Tverskaya Caddesi'nde açtıklarını belirten Yakup Ali Şentürk ise 10 yıl içerisinde markanın tanıtımı için bir çok çalışma yaptıklarını ve tanınırlığını belirli seviyeye yükselttiklerini kaydetti. Şentürk, "Rusya’da özellikle çok tanınan ‘Dadı’ dizisi ile başlayan, ondan sonra televizyon projesi 'Dom-2' gibi televizyon projelerinde belli kitlelere markamızı taşıdık. Bu isim değişikliğine ise Türkiye'de 1- 1,5 yıl kadar evvel Adil Işık markası 'adL'ye dönüştürüldü. Ayrıca Adil Işık ismi telaffuzda karışıklıklara da neden oluyordu. Biz de markamızın üç harfini alarak 'adL' olarak şu anda lanse ettik" diye konuştu.

İsim değişikliğinin yanı sıra konseptlerini de tamamen güncellediklerinin altını çizen Şentürk, "Yeni mağazamızda müşterilerimiz açısında kendilerini rahat ve kendilerini önemli hissettikleri bir ortam oluşturuldu. Özellikle hitap ettiğimiz segmentte böyle kalitede ürün sunan başka marka yok. Bundan sonra tüm mağazalarımızı bu şekilde düzenleyeceğiz. 2014 yılına kadarda inşallah 100 mağazaya ulaşacağız. Bundan sonraki bir önemli adımımız da Mercedes-Benz Fashion Week Russia moda haftasında Cengiz Abazoğlu ile İstanbul Moda Haftası’nda yapılan 1950 koleksiyonun aynısını burayada getiriyoruz. Bu da zannedersem bir Türk markası için ilktir. Orada da markamızın isim değişikliğini duyurmaya çalışacağız" dedi.