ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Flint kentinde polis, 7 yaşındaki bir ilkokul öğrencisini "kendisi ve arkadaşları için tehlike oluşturduğu" gerekçesiyle arkadan kelepçeledi. Olay tepki çekince polis özür diledi.

NBC'nin haberine göre Cameron McCadden adlı 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi, okul sonrası program için gittiği Brownell STEM Academy adlı okulda bahçedeki el arabasına tekme attığı için olay yerine çağrılan polis tarafından arkadan kelepçelendi.

Çocuğun annesi Chrystal McCadden gelen telefon üzerine okula gittiğinde çocuğunun arkadan kelepçelenmiş halde başında bir polisle okul kapısında beklediğini görünce şok geçirdiğini söyledi.

Anne McCadden, polise çocuğunun niçin kelepçelendiğini sorunca "Çocuğunuz kendisine ve diğer çocuklara zarar verebilir. Kendisi ve başkaları için tehlike oluşturuyor" cevabını aldığını kaydetti.

Çocuğuna olduğunu sorduğunda, bahçedeki el arabasını tekmelediğini söylediğini ifade eden anne, polisten çocuğun kelepçesini çıkarmasını istediğinde de polisin yanında anahtar olmadığını söylediğini belirtti.

İlk başta olayın Olay okul aile birlikleriyle çocuk hakları kuruluşlarının tepkisine yol açınca kelepçe takan polis hakkında soruşturma açıldı. Bu arada Flint Polis Şefi James Tolbert de hem kamuoyundan hem de anneden özür dilediklerini açıkladı.

Son olay geçtiğimiz haftalarda meydana gelen benzer kelepçeleme olaylarının sonuncusu oldu. Geçen Ağustos ayında Kentucky'de 8 yaşındaki bir çocuk öğretmenine itaat etmediği gerekçesiyle ters kelepçelenmişti. Geçen hafta da Güney Carolina'da bir okul polisi 18 yaşındaki bir çocuğu sandalyeye kelepçelemiş, görüntülerin ortaya çıkması üzerine görevden uzaklaştırılmıştı.