ABD’yle ipler gerildi dolar uçtu

Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerinin askıya alınmasıyla tırmanışa geçen dolar 3.78 lirayı aşarken, euro 4.4453 lira ile tüm zamanların rekor düzeyine tırmandı.

ABD Büyükelçiliği'nin, vize hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin kararının hemen ardından dolar 3.78 lira ile Nisan ayından bu yana en yüksek düzeyine çıkarken, euro da 4.4453 lira ile yeni tarihi rekor düzeye yükseldi.

Liranın yüzde 4.0 dolayında kayıp yaşamasına neden olan sert tırmanışların ardından, yeni günün ilk işlemlerinde dolar 3.70 liranın altına inerek 3.68 - 3.69 lira ve euro da 4.31 - 4.32 lira aralığına çekildi.

ABD’nin Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarında göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklaması üzerine Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği de “ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABDvatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır” açıklaması yaptı

Türkiye, ABD'nin vize yasağına misilleme kararı aldı

ABD Büyükelçiliği Türkiye'den yapılan göçmen olmayan tüm vize işlemlerini askıya aldığını açıkladı.

ABD Büyükelçiliği Türkiye’den yapılan göçmen olmayan tüm vize işlemlerini askıya aldığını açıkladı. ABD’nin bu kararının ardından Türkiye misilleme kararı aldı. Türkiye ‘nin ABDBüyükelçiliği’nin twitter hesabından yapılan açıklamada ABD’den yapılacak vize başvurularının askıya alındığı belirtildi.

Resmi Twitter'da görüntüle

ABD’nin Türkiye Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada son dönemde yaşanan olaylar sonrası elçilik çalışanlarının güvenliğine ilişkin politikaları yeniden gözden geçirme kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan değerlendirme sonucunda, elçilik ve konsolosluklarımıza gelenlerin sayısını en aza indirmek amacıyla şu andan itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır.“denildi.

Resmi Twitter'da görüntüle