Trump dünkü Florida mitinginde IŞİD için "Başkan Obama'yı onurlandırıyorlar. Obama IŞİD'in kurucusu" dedi ve Clinton'a da "kurucu ortak" dedi.

Clinton'ın sözcüsü ise, Trump'ın ABD'yi "aşağıladığını" söyleyerek yanıt verdi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi konuştuğunu söyledi.

Trump, bugün de sözlerinin arkasında durdu ve Obama ile Clinton'ı IŞİD'in "en değerli oyuncuları" diye tanımladı.

Trump, Başkan Obama ve Eski Dışişleri Bakanı Clinton'a yaptığı "IŞİD'in kurucuları" suçlamasını, Obama dönemindeki dış politikayı eleştirmek için yapıyor.

Trump daha önce de birçok kez Obama döneminde militanların güç kazandığını söylemiş ve hatta örgütün sempatizanı olduğunu ileri sürmüştü.

Beyaz Saray Trump'ın sözleri hakkında bir açıklama yapmazken, Clinton'ın bir Sözcüsü "Bu, Donald Trump'ın ABD'yi aşağılamasının bir başka örneği" dedi.

'ABD'yi aşağılıyor'

Sözcü "Trump'ın sözlerinin ne kayda değer yanı, bir kez daha Amerikan liderlerine ve Amerikan çıkarlarına saldırmak için Putin ve düşmanlarımız gibi konuşması. Bu arada terörle savaşmak ve ülkeyi daha güvenli kılmak için herhangi bir ciddi plan da sunmuyor" dedi.

Trump'ın son günlerdeki çıkışları yüzünden bazı önde gelen Cumhuriyetçi Partililer Trump'a oy vermeyeceklerini açıkladı.

Time Dergisi de Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi'nin Trump'ın kampanyasına mali desteği kesme tehdidinde bulunduğunu yazdı.

Trump ise Time'ın haberini reddetti.

Kamuoyu yoklamaları, Trump'ın seçimin başa baş geçmesi beklenen eyaletlerde rakibinin gerisine düştüğünü gösteriyor.(BBC)