Meta'da yeni ayar: 'Siyasi içerikleri kısıtlama' seçeneği Meta'da yeni ayar: 'Siyasi içerikleri kısıtlama' seçeneği

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNN televizyonundan Jake Tapper'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçen ayki bir konuşmasında, Afganistan'da Taliban'ın topyekun zaferinin "oldukça ihtimal dışı" olduğuna dair sözlerini hatırlatarak "Biden bu konuda nasıl böyle bir yanlış yaptı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Önce bunu bağlamına oturtalım. Daha önce değindiğimiz gibi, belli bir amaç için Afganistan'daydık, 11 Eylül'de bize saldıranlarla ilgili olarak."

ABD'nin Usame Bin Ladin'i adalete teslim etme ve El Kaide örgütünün kapasitesini ortadan kaldırma amacına ulaştığını belirten Blinken, "Afganistan'a gidiş nedenimiz bakımından hedeflerimize ulaşmayı başardık" dedi.

"Birliklerimizi orada tutarak statükoyu koruma fikrinin yanlış olduğu kanısındayım" diyen Blinken, ABD'nin askeri varlığının devam edip etmemesinden bağımsız olarak Taliban'ın ABD'ye yönelik saldırıları 1 Mayıs'tan sonra artacak ve "vilayet merkezlerini geri almak için saldırısı başlayacaktı" ifadelerini kullandı.

Blinken, "Bölgede herhangi bir terörist tehdidin ortaya çıkıp çıkmayacağını görme ve bununla başa çıkabilme kapasitesini koruyacağız" dedi.(BBC)