Suudi Arabistan yönetimi, her yıl Kabe'yi ziyaret eden milyonlarca hacı adayını bu yıl yakından takip edecek. Kurban Bayramı'nda sayısı 4 milyonu geçen hacı adayları bu yıl binlerce farklı noktaya yerleştirilen GPS cihazlarıyla kontrol edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender Haccar, umre ve hac için gelenlerin elektronik kayıt altına alınacağını söyledi.

Haccar, ziyaretçilerin sağlığı ve güvenliği için oluşturulacak yeni sistemin, 6 ay gibi kısa bir sürede uygulamaya geçirileceğini kaydetti.

Bakan şu ana kadar 1 milyon ziyaretçinin umre için ülkeye girişinin başladığını, ayda 400 bin kişinin umre ziyareti yapmasının planlandığını bildirdi. Geçen yıl 5,5 milyon kişinin umre yaptığını kaydeden Haccar, yeni sistem sayesinde ülkeye gelenlerin her an takip edilebileceğini ifade etti.

Suudi Arabistan krallığının mekanlardaki hizmetler için milyarlarca dolar para harcadığının altını çizen Haccar, tüm bakanlıklar ile koordineli bir şekilde 6 bin 670 noktaya GPS cihazının yerleştirildiğini, uydu fotoğrafları aracılığıyla da sürekli olarak güvenliğin temin edilmeye çalışıldığını anlattı.

Bakan ayrıca ziyaretçilere edenlere daha iyi ve kaliteli hizmet verilmesi için yasalara uyulması çağrısında bulundu.