"Kombo Kolombia" adlı müzik grubundaki 14 müzisyen ve dört ekip çalışanı, cuma gününün erken saatlerinde Nuevo Leon eyaletindeki Hidalgo şehrindeki bir partiyi basan silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. Grubun üyelerinden biri kaçmayı başardı ve pazar günü Mina şehrindeki yetkililere haber verdi. Kurtulmayı başaran grup üyesi geriye kalanların cesedinin de kuyuda olabileceğini belirtti. Gösterilen kuyuda arama yapan polis, dehşet dolu manzarayla karşılaştı ve tam 12 kişinin cesedine ulaştı.

Aile üyelerince kimliği tespit edilen dört cesedin üzerinde, kurşun yaralarına ve işkence yapıldığına dair izlere rastlandı. Kimliği tespit edilenlerden biri Kolombiyalı klavye sanatçısı Heiner Cuellar. Diğer üç kişinin de Meksikalı olduğu ve birinin saksafon sanatçısı, birinin şarkıcı ve diğerinin de rodi olduğu belirlendi.

Grup, daha çok Monterey kentindeki barlarda sahne alıyordu. Bu barlardan biri olan Sabino Gordo, 2011 Temmuz'unda 20 kişinin öldürüldüğü bir katliama sahne olmuştu.

70 bin kişi çete kurbanı

Müzisyenlerin kaçırıldığı Nuevo Leon eyaletinde 2006 yılından bu yana, uyuşturucu savaşı içinde yaşanan adam kaçırma, cinayet gibi nedenlerden 70 bin kişi hayatını kaybetti.

Meksika'da çeteler, özellikle uyuşturucu mafyalarını yücelten “narcorridos” tarzı müzik yapan müsizyenleri hedef alıyor. Hayranları arasında uyuşturucu kaçakçılarının da yer aldığı şarkıcı Valentin Elizalde, 2006'da Reynosa kentinde vurularak öldürülmüştü. Bu cinayetin failleri hâlâ yakalanamadı. 2007 Aralık'ında ise K-Paz de la Sierra grubunun solisti Sergio Gomez, Michoacan'da bir gösteriden sonra kaçırılmış ve ertesi gün cesedi bulunmuştu.(AFP/DW)