Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım referandum konuşmalarında sürekli „Din ve Vatan“ vurgusu yapmaktadır. Hatta hatta Tayyip Erdoğan kendini peygamber yerine bile koydu. İnsani ve vicdani olarak rahat mısınız? Peygamber’i bile seçim malzemesi yapan bir zihniyet kırılması yarın neler yapmaz?

Sürekli vatan ve şehitlerden dem vuranların çocukları neden askere gitmez, neden çürük raporları alırlar hiç düşündün mü? Neden hep yoksulun çocukları askere gider ve o kirli savaş da ölür. hiç sorguladın mı? Eğer birazcık insani ve vicdani duygular taşıyorsan bunu bir düşün. Bunun sorgunlaması için vicdanın sesini dinle lütfen.

18 madde içinde asıl sorun olan maddeleri hiç gündeme getirmeyenler kimlerdir? Nedir bu maddeler. İşçilerin, köylülerin, öğrencilerin, emeklilerin yararına bir madde neden yoktur?

18 yaşında milletvekiliği yapacak gençler için kanun hazırlığı yaptık diyorlar. Milletvekili olacak bir avuç genç ki onlarda yine zenginin çocukları olacak. İşçinin köylünün çocuğunun hiç bir şansı yoktur. Aday olsa bile adaylık için vereceği parayı bulamaz.

AKP iktidarı 15 yıldır tek başına iktidarda gençlerin işsizliğine bir çare buldu mu? ama gençlerin milletvekili olacağı müjdesini veriyor. Kimin için kime göre.

Yine torpilli gençler, yine zenginler tek adamın tek başkanın dudağı arasında çıkacak gençler olacak. Çoğunluk gençlerin geleceği yine yoktur, yine karanlık günler gençleri bekliyor. Gençlere meslek okulları neden açılmıyor? Gençlere iş olanakları için neden bir fabrika açılışı yapılmıyor? Gençlere yönelik projeler neden geliştirilmiyor?

Neden gençler için kuran kursları, dini vecibeli yerlerden bahsediliyor? ülkenin kalkınması için sanayi değil de Yollar, köprüler, havaalanları yapılıyor, Neden? Bu inşaatlar da dönen milyonlar kimlerin servetine servet katıyor. AKP'nin 15 yıllık iktidarı döneminde 2011 yılında 46 bin milyoner varken bu rakam 2016 yılının sonuna kadar 108 bini bulmuş. Kim bu milyonerler? Nasıl milyoner oldular, Kim bunlara destek oldu. Devletin hangi olanaklarını kullandırttılar? Hiç düşündün mü? 

Evet oyu kullanmak isteyenler hiç düşünüyorlar mı? 

Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında çıkacak kanunları. Başkanlık sistemi ile getirilmek istenen sistemin faydası kime dokunacak? Cumhurbaşkanı‘nın her türlü atamaları kendi isteğine göre yapacağını biliyorlar mı?

Cumhurbaşkanı yardımcıları diye bir maddenin olduğunu ve bunu atayacak kişinin Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorlar mı? Her türlü yetkinin tek adama bağlı olcağını biliyorlar mı?

HSYK üyelerini seçecek kişinin tek adamın olduğunu biliyorlar mı?

Tek adamlık sisteminde Meclis milletvekillerinin de % 50 gibi baraj sistemi olduğunu biliyorlar mı?

Meclis iradesinin de tek adama bağlanmak istendiğini biliyorlar mı?

Yasama, Yürütme ve Yargı yetkilerinin tek elde toplanacağı şeklindeki kanun değişikliliğini biliyorlar mı?

OHAL uygulamaları için tek başına karar vereceğini biliyorlar mı?, Ülkeyi tek başına vereceği karala savaşa sürükleyeceğini biliyorlar mı?

Hayır diyenler için „bunlar müslüman bile olamaz, onlar cehenemliktir" diyenler dini neden alet ediyorlar hiç düşündün mü?

Hayır diyenlere terörist dediğinde, bu seçimin adaletli olacağına inanıyor musun? Din adına duygu sömürüsü yaparak, „Evet“ oyu isteyenler demokrasiden bahsedebilir mi? 

15 Temmuz darbe girişimi’nin kaynağını Anayasa’ da arayanlar kimlerdir. Devlet kademelerinde ordu da, yargı da, yasama da, yürütme de her türlü desteği verenler AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan değil miydi?

Ne istediler vermedik diyen kimdir?

Fetöcüler devleti ele geçiriyor diyenlere her türlü hakareti yapanlar kimlerdir?

Lütfen biraz insaf ve vicdan sahibi olanlar, bu olanları ve yaşananları insani ve vicdani olarak bir düşünün…

Zaman geç değil, düşünmekte ve araştırmakta fayda vardır….