MIG-Zentrum (Verein Der Kulturellen Medialen Kommunikationsstelle Der Migranten) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yılmaz Güney Film Günleri, 7 Ekim Çarşamba günü 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'ndeki insanlık dışı işkenceleri anlatan ‘Kanlı Postal’ filmiyle başladı.

Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Sternschanze semtindeki '3001' adlı sinemada gösterimi yapılan film günlerinde, Perşembe günü yönetmenliğini Barış Atay’ın yaptığı ‘Eksik’ ve Cuma günü ise Gürkan Hacir’in yönettiği “Haziran Yangını“ filmi gösterildi.



CUMARTESİ GÜNÜ 'NEDEN TARKOVSKİ OLAMIYORUM'


'Yılmaz Güney Film Günleri' Cumartesi günü (10.10.2015) Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı (91 dak.) büyük hayalleri olan ve hayatını televizyona ucuz TV filmleri çekerek sürdüren 35 yaşındaki bir yönetmenin, (Bahadır) tiraji-komik hikayesini konu edinen “Neden Tarkovski Olamıyorum” filmiyle son bulacak.


Barış Atay, Mustafa Sarısülük ve Barış Koçak (Foto: Mustafa Akpolat)

Film günleri kapsamında Deniz Gezmiş'in hayatını anlatan "Hatırla Sevgili" filminin başrol oyuncusu Barış Koçak, 80 darbesi sonrası parçalanan bir aile dramını sahneye taşıyan "Eksik" filmi yönetmeni Barış Atay ile HDP Ankara milletvekili adayı Mustafa Sarısülük, Hamburg'da yaşayan sinema severlerle yakın sohbet olanağı buldular.