Genel kurulun açılışından sonra Divan başkanlığı seçimleri yapıldı. Süleyman Kayhan başkanlığa , Zafer Özpolat  başkan yardımcılığına ve Fehime Şahin Protokol  yazıcılığına seçildi.

Divan seçiminin ardından görev başında yaşamını yitiren gazeteciler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Eski  Yönetim Kurulunun iki yıllık çalışma raporunun okunmasından sonra bazı üyeler , alınan bazı kararları, özellikle gazeteciler ortak Mail’inin üyelere sormadan kapatılamsı eleştiri ve tartışmalara yol açtı. Bir çok üye kararın anti-demokratik ve yanlış olduğunu belirterek en kısa zamanda açılması yönünde görüş belirttiler.
Eski Yönetim Kurulunun aklanmasının ardından yapılan Yönetim Kurulu seçimlerinde;


Mehmet Atak Dernek Başkanlığına, Hüseyin Dörtyol Başkan Yardımcılığına, Rıza Atamtürk Saymanlığa, yönetim kurulu asıl üyeliklerine Erdal Altuntaş ve Serap Güvenç seçildiler. Yedek üyeliğe Kadir Taçğın ve Ali Akdemir  getirildiler. Denetleme Kurulu ise, Adil Yiğit,Diyap Gökduman ve Hüseyin Şenol’dan oluştu.
Yeni seçilen  HTBB Başkanı Mehmet Atak; “Bu Yönetim mesleğimiz alanında bir çok Projeyi hayata geçirmeyi amaçlayarak çalışmalarına başlayacaktır. Derneğe üye olmayan gazeteci  arkadaşlarla sürekli ilişki içinde olacağız. Hamburg Alman Medyası’nın merkezi olduğu kadar Türk Medyası’nın da varlığını etkili şekilde ortaya koyduğu bir şehir konumundadır . Bunun bilincinde olarak faaliyetlerimize yön vereceğiz ” diyerek  üyelere teşekkür etti.