Kurum yöneticileri bir işbirliği anlaşmasına imza atarken, anlaşmanın ilk ürünlerinden biri olarak iki kurumun ortaklaşa düzenlediği „Kültürlerarası İş ve Meslek Eğitimi Fuarı – Yeni Yollara Doğru“ kamuoyuna tanıtıldı.

İmzalanan işbirliği anlaşmasıyla VHS Essen ve TAM Vakfı, şimdiye dek devam eden işbirliklerinin olumlu neticelerini resmi olarak kayıt altına alınırken; bilhassa göçmen kökenli ve mülteci gençlerin yararına kurulacak gelecekteki işbirliklerine üretken bir zemin sunulması hedeflendiyor. VHS Essen Direktörü Michael Imberg ve TAM Vakfı Genel Müdürü Dr. Andreas Goldberg işbirliği anlaşmasını 16.02.2016 tarihinde Essen Halk Eğitim Merkezi´nde imzaladı.



Göçmen ve Mülteci Gençlerin Uyumu Odak Noktasında

KAUSA Servis Merkezi´nin faaliyetlerine başlamasıyla yoğunluğu ve verimliliği giderek artan kurumlararası ilişkiler, TAM Vakfı´nın koordinasyonunda gerçekleştirilen eyalet düzeyindeki „Kültürlerarası Baba Eğitim Çalışmaları Kongresi“ne VHS Essen´in ev sahipliği yapmasından itibaren önemli bir ivme kazandı. İmzalanan işbirliği anlaşmasında; göçmen ve mültecilerin iş piyasasına uyumu alanında yeni araçların geliştirilmesi ve uygulanması ile mevcut işbiliklerinin zemininin güçlendirilmesi iki merkezi hedef olarak yer alıyor. Meslek Eğitim Fuarı „Yeni Yollara Doğru“nun kültürlerarası açılımı ve organizasyonel olarak geleceğinin güvence altına alınması bu bağlamda özel önem taşıyor.

„Yeni Yollara Doğru – Kültürlerarası İş ve Meslek Fuarı“

İmzacı taraflar, anlaşmanın ilk ürünlerinden biri olarak KAUSA Servis Merkezi ve VHS Okul Eğitimi Departmanının 18 Mart 2016 Cuma günü 10:00 ile 12:30 saatleri arasında VHS Essen´de (Burgplatz 1, 45127 Essen) gerçekleştirecekleri Kültürlerarası İş ve Meslek Eğitimi Fuarı – Yeni Yollara Doğru´yu tanıttılar. Şimdiye dek VHS Essen tarafından dışarıya kapalı bir etkinlik olarak gerçekleştirilen fuar, KAUSA Servis Merkezi´nin katkılarıyla kültürlerarası bir karakter kazanmış olarak dışarıya açılıyor. 400 dolayında ziyaretçi beklenen fuarda stand açacak 30´a yakın işletme arasında Almanya çapında faaliyet gösteren Deutsche Post, Debeka ve Denizbank gibi işletmelerin yanı sıra, KRV Polis teşkilatı, EVAG veya Essen Kent İdaresi gibi bölgesel düzeyde büyük işverenler de yer alıyor. Göçmen kökenlilerce kurulmuş işletmeler de fuarda yer alıyorlar, ünlü fast food zinciri Mr. Chicken ve Avrupa´nın sayılı Ayran üreticilerinden Ayyo´nun yanı sıra Sevgi Seringölge Gelinlik Tasarım, inşaat firması ER-BAUT, Neroz Döşemecilik ve Balçok Seyahat de yer alıyor. Saat 10´daki süprizlerle dolu bir açılış etkinliğiyle başlayacak fuarın katılımcıları düşük bir bedel karşılığında özgeçmiş fotoğrafı çektirebilecekler. KAUSA Servis Merkezi´nin standında ise Almanca´nın yanı sıra Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak danışmanlık hizmeti alma imkanı bulunuyor.