Almanya'nın Neuss kentinde faaliyetlerini sürdüren ve korunmaya muhtaç çocuklar yararına çalışmalar yapan Umut Yıldızı Derneği'nin kurucusu Kamil Altay, Düsseldorf'daki Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu önünde düzenledikleri Umut Çadırı eylemini protest yürüyüşü ile bitireceklerini açıkladı. 21 gündür çadır eylemini sürdüren Altay'a Türklerin yanı sıra çocukları ellerinden alınmış Almanlar da destek veriyor.

26 EKİM PAZAR GÜNÜ YÜRÜYECEKLER

Gençlik Daireleri ile ilgili sorunları 16 Eyalet Parlamentosu ile Federal Parlamento'ya dilekçe ile sunduklarını belirten Kamil Altay, şunları söyledi: “Türk çocukları kayıtlara Alman vatandaşı olarak geçmekte. Koruma altına alınan göçmen çocukların öz değerlerine hassasiyet gösterilmemekte. Aileleriyle bağları koparılmakta, konsolosluklara bildirilmemekte, bilirkişi ve gençlik dairesi kültürünü tanımadıkları göçmen ailelerin çocuklarını  yanlış tespitlerle alarak ailelerin parçalanmasına sebep olmakta, anadili yasaklanmaktadır. Yurtlarda problemler ayrı bir sorun, standart uygulama yok, koruma altındaki çocukların bir istatistiği yok. Tüm bunlara dur demek için çocuklar için çadır eylemi sonunda sokağa çıkacağız. 26 Ekim Pazar günü saat 13.30'da Düsseldorf Tren Garı ana giriş kapısında toplanıyoruz.”

“ANAYASA İHLAL EDİLİYOR”

Avukat Mustafa Basum ise Gençlik Dairesi sorununu hukukçu gözüyle değerlendirerek, “Gençlik daireleri maalesef bir çocuğu koruma altına aldıktan sonra kendi yurtlarında barındırıyor. Burada yasal hatalar oluyor. Çocuk alındığı zaman ilk başta yakın aile, akraba ya da arkadaşlarına verilmesi gerekiyor. Maalesef burada anayasanın 6. maddesi olsun, Medeni Kanun'un 1779. maddesi olsun ihlal ediyor” dedi.

Eyleme Umut Yıldızı Almanya'nın yanı sıra Dünyada Barış ve Düsseldorf İnisiyatifi Derneği'nin de destek vereceği belirtildi.