Ankara’da 23. Asliye Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda cuma günü saat 10:00’da görülmeye başlanacak olan dava öncesi Adliye Salonu önünde protesto gösterisi düzenlenecek.


 
Avrupa Alevi Gençler Birliği: ‘Bu dava tüm Alevilere açılmış bir davadır’


Öte yandan Avrupa Alevi Gençler Birliği şu şekilde yazılı açıklama yaptı.


'Katiller, hırsızlar, mafya babaları, çocuk tecavüzcüleri, ırz düşmanları ellerini kollarını sallayarak gezerken ve devlet protokolünde en ön sırada kendilerine yer bulurken, Erdoğan‘ın sadık savcıları, Maraş ve benzeri etkinlikler sırasında yaptığı konuşma nedeni ile Turgut Öker'e karşı “Cumhurbaşkanı'na hakaret‘ten 3 dava açtı.


İliğine kadar emeği, kimliği, inancı sömürülen insanlık artık hergün ciddi saldırılarla karşı karşıya. Sadece ihtiyacımız olan ekmek, özgürlük, hukuk, adalet, sosyal, siyasal ve demokratik haklarımız değil, insanlığa ve ruhumuza karşı da bir savaş var. Hukuk tanımazlığın zirvesinde, İnsanlığın büyük kayıplar yaşadığı bir dönemdeyiz.


Sorgusuz infazlar, kuralsızlığın tek kurul olduğu devlet anlayışı ve iktidar güçlerinin birikmiş günahlarını hafifletmek için ise, akıllarını ve vicdanlarını hamallık olarak kiraya veren savcılar var artık.

Acılarımızın yıldönümlerinde yaptığımız anma etkinliklerinden dolayı hakımızda davalar açan zihniyetle karşı karşıyayız. Sermayenin ve iktidarın pazarında ruhunu satılığa ve aklını hamallık için kiraya çıkaran iktidar köllerine sesleniyoruz: Dava tüm Alevilere karşı açılmış bir davadır. Bugün Turgut Ökere karşı açılan davalar, onurlu mücadelemizin taçlandırılması olarak algılıyor ve hepimize karşı açılmış davalar olarak kabul ediyoruz. Turgut Öker yalnız değilidir.’

 

 Süheyla Kaplan