Açıklamada, "Ankara'da bombaları, kim hangi amaçla patlatmış olursa olsun, öncelikle siyaseten ve ahlaken hesap vermesi gerekenler Erdoğan ve ona bağlı AKP Hükümetidir. TÜDAY olarak, Ankara'nın göbeğinde barış için bir araya gelmiş olan ve onlarca insanımızın katledilmesine neden olan terör saldırısını kınıyoruz!" denildi.

İşte TÜDAY'in Ankara katliamına yönelik o açıklaması:


 Barışa Bomba!

Türkiye`nin başkenti Ankara`nın göbeğinde, barış örgütleri öncülüğünde yapılan barış ve demokrasi mitingine yönelik haince saldırı sonucunda 100`ün üzerinde insanımız yaşamını kaybetmiş, yüzlerce insan yaralanmıştır. Barış ve çatışmasızlık sürecinin başlatılmasını talep edenlerin üzerine, özellikle HDP`lilerin bulunduğu alanda kandan beslenen kişiler tarafından bombalar patlatılmıştır. Haziranda gerçekleşen seçimin ardından Tayyip Erdoğan ve ona bağlı ve hükümet, sürdürdükleri ayrıştırıcı politikaların vardığı yer, Türkiye'nin göbeğinde korkuç bir katliam olarak vucut bulmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ona bağlı AKP Hükümetinin, ülkenin içinde bulunduğu çatışma ortamının ve giderek yükselen şiddetin yegane sorumlularıdır. Ankara`da bombaları, kim hangi amaçla patlatmış olursa olsun, öncelikle siyaseten ve ahlaken hesap vermesi gerekenler Erdoğan ve ona bağlı AKP Hükümetidir. Barış talebinde bulunanların demokratik eylem özgürlüğü için gerekli güvenli ortamı sağlamakla yükümlü olanlar onlardan başkası değildir. İktidarda olanların, yaşanan vahşice katliamın hemen ardından, kendilerini sorumlu hissetmemeleri kabul edilemez bir durumdur. İktidar, 7 Haziran öncesi var olan güven ve barış ortamını bilerek ve isteyerek yok ettikleri geniş çevreler tarafından bilinirken, devlet kurumlarını elinde bulunduran bakan ve onlara bağlı kişilerin istifa etmemeleri kabul edilir bir durum değildir.

Ankara`daki katliamı yapan ve iktidarda bulunanların mutlaka ama mutlaka bir gün yargı önünde bu katliamın hesabı vereceklerdir. Kaybedilen her canın sorumlusu, doymak bilmez siyasal ve kişisel hırslarıyla ülkeyi bu noktaya getiren Tayyip Erdoğan ve onun kapı kullarıdır. Ankara`da kaybedilen barış yanlısı insanların hatıraları önünde saygıyla eğilirken, yakınlarına başsağlığı diliyor ve yaralıların kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

TÜDAY olarak, Ankara'nın göbeğinde barış için bir araya gelmiş olan ve onlarca insanımızın katledilmesine neden olan terör saldırısını kınıyoruz!

TÜDAY Yönetim Kurulu